Hockeybilder istället för hockeyresor

Tillhör ni dem som samlade på hockeybilder när ni var yngre? Kanske är det dags att ta upp den hobbyn igen. När man inte kan åka på hockeyresa, och troligen inte kommer att kunna göra det inom överskådlig tid, kan det behövas ett substitut.

Samlade du på hockeybilder när du gick på mellan- eller högstadiet? Det är många som har minnen av dessa, och en hel del har nog kvar en del kort också. Faktum är att de kan vara värda en del. 

Men det finns också en annan anledning till att intresset för hockeybilder borde öka. Och det är att coronarestriktionerna gör att det inte går att gå på hockeymatcher. Inte heller kan man åka på hockeyresa.

Hockeybilder istället för hockeyresa

Vilka bilder är värda mest?

Som alla som samlade hockeybilder förr i tiden minns är det stor skillnad i värde mellan olika kort. Vilka är mest värdefulla? Det rör sig bl.a. om feltryckta kort. På auktionssajten Ebay säljs de dyraste korten i skrivande stund för ungefär 7500 kronor.

Expressen vill inte vara sämre, och listar de dyraste kort som sålts genom tiderna. Många av dem är från den tid då korten inte köptes i speciella paket, utan låg i fling- eller t.o.m. cigarettpaket. Har du ett sånt kort hemma kan det vara värt en hel del, men för detta krävs nästan att någon av dina föräldrar är uppvuxen i USA, eller hade en brevvän “over there” back in the day. 

Visst är det hårt när det inte går att se hockey live, men man får göra vad man kan för att stå ut.